Cytat:
|
Te błędy z elmconfig-a jak znajdę chwilę czasu to jutro wkleję, mam je w laptopie.
Pozdrawiam
|
Napisz jakie błędy Ci wywala, ja ostatnio sporo walczyłem ze swoim s-maxem i m.in. EGRa wyciągałem ze trzy razy (tego ampula/imbusa od spodu po pierwszym razie w ogóle nie wkręcałem, bo uważam że nie jest niezbędny, a dzięki temu nie musiałem przy kolejnych demontażach korzystać z kanału). Oprócz czyszczenia samej mechaniki EGRa przy kolejnym razie dobierałem się również do elektroniki, a dokładnie do układu sczytywania położenia EGRa - jest to układ bezstykowy z halotronem, a nie jak niektórzy twierdzą, że zwykły potencjometr. Do samego napędu EGRa nie dobrałem się, bo to już większa dewastacja a po podaniu napięcia działa i też wydaje mi się że nie jest to jakiś tam zwykły silniczek "szczotkowy" tylko bardziej układ magnetyczny.
Jak ułamane ucho nie jest wielką przeszkoda w jego montażu, to możesz pokusić się jeszcze o próbę sprawdzenia tej elektroniki, o której piszę (mogę dokładniej opisać co i jak, mam również fotki jak to wygląda) oraz samej instalacji EGR->PCM.
Jeśli będziesz jednak wymieniał na nowy, to chętnie przygarnął bym Twój stary (jeśli nie będzie Ci już do niczego potrzebny), to bym sobie go jeszcze dokładniej poznał
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
pozdr.