View Single Post
Stary 03-03-2013, 08:48   #8
korek007
ford::professional

Model: Focus SEDAN
Silnik: 1,6 Ghia
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Drgania/Wibracje jakby koło robiło ósemkę? Potrzebuje podpowiedzi :D

Cytat:
Napisał jabbar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... stwierdził, że prawa półoś którą cały czas podejrzewałem niby jest w porządku, a lewa półoś ma luz na dodatek stwierdził, że mam opory w kołach i trza wymienić wszystkie tarcze i klocki.....
Witam
Co do półosi, aby gdybanie zamienić w pewność, trzeba je wymontować i sprawdzić organoleptycznie przeguby wewnętrzne. Wtedy wiemy, co dokładnie trzeba kupić. Jeżeli do wymiany jest faktycznie przegub wewnętrzny, to wg mnie kupić sam przegub niż taką półoś jak w podanym linku z Alledrogo. Sama cena 265 zł za całą półoś musi o czymś świadczyć. Co do tarcz i klocków - jeżeli klocki i tarcze mają jeszcze odpowiednią grubość, tarcze nie są zwichrowane lub nie noszą jakichś innych istotnych śladów zużycia, to po co wymieniać? Trzeba poszukać przyczyn oporów w kołach, jeżeli takowe rzeczywiście są (np. zaciski czy łożyska).
korek007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem