Cytat:
|
Na początek polecałbym zmienić mechanika. Zamiast konkretnie coś powiedzieć to by wymieniał na chybił trafił. Wibrację masz bez względu na to czy opony letnie czy zimowe?
|
Letnich do tego samochodu opon jeszcze nie mam, ale wyważałem koła i dla pewności zamieniałem koła przednie z tylnymi żeby wykluczyć, że to wina opon.
Co do oporów dostałem od mechanika wykres z kompa jakie są opory na kołach:
na jednym kole tj. przednim lewym jest lekko zwichrowana tarcza i na tym kole są opory rzędu 0,32 kN na drugim 0,14 kN, na lewym tylnym 0,19kN, a na prawym tylnym 0,11kN. Przed zmianą tarcz stwierdził, że trzeba poszukać przyczyn oporów i powiedział, że prawdopodobnie jest to wina przyrdzewiałego tłoczka lub przytkanych przewodów od płynu hamulcowego (podobno w fordach powinno się te przewody co 5 lat wymieniać).
Co do stwierdzenia uszkodzenia półosi poprzez wymontowanie ich i sprawdzenie mechanik nie chce się tego podjąć bo twierdzi, że takie sprawdzenie i rozebranie półosi spowoduje na pewno uszkodzenie półosi i wtedy na pewno będzie ona do wymiany
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak pytam jaką da mi gwarancję, że wymiana półosi pomoże to mówi że żadnej, poprostu będę miał nową część w aucie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie mam tyle kasy by szastać nią dlatego pytam o te półosie z allegro. Boję się trochę zaryzykować kupić używane półosie bo może się okazać, że też trafie uszkodzone i po wymianie problem nie ustanie będę szukał dalej np. w poduszkach itp. kasa pójdzie a na koniec znów się okaże, że to półoś dlatego wydaje mi się że te nowe zamienniki chociaż będą w stanie mi wykluczyć na 100% że to było to (najwyżej za 2-3 lata znów trzeba będzie wymienić półoś).
Dobrze myślę czy nie?