Cytat:
|
mi zdazylo sie to samo kilka razy podczas wyprzedzania np.tira ja mu gazu a on slabnie i zapala sie kontrolka <pomaranczowa> zjechalem na pobocze zgasilem ,odpalam i wszystko ok .
mialem tak kilka razy od tamtej pory juz nie deptam tak mondkiem jezdze powoli
|
Może jazda powoli bez deptania to jest sposób
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale nie podczas wyprzedzania. Dzieje się to co napisałeś, ale przecież nie jest to normalne zachowanie.
Może jeszcze przesadziłem z tym deptaniem do podłogi - chodziło mi raczej o to, że mocnej depnąć pedał gazu jak jest konieczność właśnie mocniejszego przyśpieszenia a nie ciśnięcie na maxa. To o czym piszę i Ty też nie było od samego początku tylko pojawiło się gdzieś po 3 latach jazdy więc to nie "cecha" tego silnika.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
moze i tak kolego ale w tym przypadku jest zupelna utrata mocy auto mimo ze cisniesz gaz zwalnia tak jakby wszedl w tryb awaryjny i odlaczone bylo turbo
|
W moim przypadku nie jest to zupełna utrata mocy (jak przy padniętych wtryskach) 0 auto przyśpiesza, ale powoli i po wyłączeniu zapłonu i włączeniu jest ok do kolejnego odcięcia, których częstotliwość się zwiększa jak już będzie pierwsze odcięcie...
Bump:
Cytat:
|
5 bieg ma tak dobrane przełożenie,że samochód jest szybki ale za to słaby.
|
słaby nie słaby nie było tego przez ponad 2 lata więc coś musiało paść
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.