Temat: [Fusion] Mgłowe dysze spryskiwaczy
View Single Post
Stary 04-03-2013, 19:57   #26
crk81

Domyślnie Odp: Dysze spryskiwaczy z Peugeota do Fuzji

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ...haha, a co jak po dłuższym czasie "takiego moczenia" szyby kolega stwierdzi że szyba ma smugi - jest porysowana??
Ja zarabiam "kręcąc fajerą" i na oczyszczanie szyby jestem bardzo wyczulony, stąd moja próba udoskonalenia...
Co do tego, że płyn wycieraczki rozprowadzą po szybie jestem pewien bo to samo ma miejsce przy tradycyjnych dyszach - przy dobrze ustawionych płyn spływa do dołu gdzie zabierają go wycieraczki.
Nie mam zamiaru udowadniać wyższości jednych świąt nad drugimi, ale ja osobiście wolę by zanim wycieraczki będą sunęły po szybie - ta była zmoczona...
Aktualnie mogę tylko każdemu polecić montaż zaworku zapobiegającego cofaniu się płynu - jedna z bardziej denerwujących mnie rzeczy w Fusionie to właśnie start wycieraczek bez żadnej zwłoki łącznie z natryskiem.
Będzie cieplej, będę miał urlop to do tego wrócę - myślę o nieznacznym zmodyfikowaniu uszczelki pod dyszami, może uda się ciut podnieść...

PO zmodyfikowaniu podkładki, zatrzasku w dyszy do Fokusa uzyskałem podniesienie natrysku na szybę o ok 5-6cm. Ostatecznie założyłem z powrotem fabryczne dysze - na zmodyfikowanych duża część płynu natryskiwana jest poza obrys szyby, na boki...

Ostatnio edytowane przez crk81 ; 25-07-2013 o 23:10 Powód: efekt po przeróbce....
  Odpowiedź z Cytatem