View Single Post
Stary 05-03-2013, 16:56   #228
Ghoostcire
ford::beginner

Model: mk3
Silnik: tddi
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Na ciepłym silniku świeci kontrolka ładowania i brak jest reakcji na pedał gazu

Witam ponownie dzisiaj wysnułem pewną teorie i stwierdzam że problem leży po stronie układu paliwa. Mianowicie na zimnym silniku mamy ssanie, co daje nam więcej paliwa. Na ciepłym silniku ssania nie mam więc auto ma za mało obrotów ( stara szkoła nam mówi że ładowanie powinno być) jednak ta nowa technologia komputery i ch oprogramowania moga robić nam psikusa, w takim wypadku włącza nam tryb awaryjna auto gaśnie po kilkunastu sekundach brak reakcji na pedał gazu no i te cholerne brak ładowania. Kilkanaście postów wcześniej ktoś pisał, że odłączanie czujnika temperatury pozwala odpalić auto. dzieję się to dlatego że komputer nie znam temperatury silnika więc włącza na wiatrak i SSANIE. wcześnie ktoś pisał że panowie z ASO przeczyścili mu bak i zrobili płukanie przewodu paliwa wymienili filtr i pomkę, może wystarczy tylko wymiana filtru paliwa lub pompki w baku.kolega Brzo musiał wymieniać komputer jednak on miał więcej usterek (jesli dobrze pamiętam) jakaś dyskotekę na desce rozdzielczej itd. no i oczywiście auto było u kilku mechaników ;-) , więc myślę że miał troszkę inny problem lub mechanicy mu pogorszyli sytuację. w każdym bądź razie jak na chwile obecna to jedyna teoria, wkrótce odwiedzę garaż gdzie panowie wymienia mi filtr jeśli to nie pomoże to pompę. myślę że będzie wszystko cacy. Ewentualnie wlanie jakiegoś specyfiku na przeczyszczenie układu paliwowego może pomóc.

sorry za formę polonista nie jestem

acha jeszcze może być sterownik pompy wtryskowej. tak mi się wydaje oczywiście

Ostatnio edytowane przez Ghoostcire ; 05-03-2013 o 19:39
Ghoostcire jest offline   Odpowiedź z Cytatem