Temat: [Focus 1998-2004] Jakie felgi do opon?
View Single Post
Stary 05-03-2013, 19:08   #190
slick
ford::advanced

Imię: Mat
Model: Ford Focus
Silnik: 2.5 RS
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Felgi Opony Rozmiar

Cytat:
Napisał piotrvars Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam serdecznie,

Już od dłuższego czasu przeglądam forum w związku z zakupem kompletu felg i opon Michelin energy saver +...

Obecnie jeżdzę Fordem Focusem Kombi 1.6 na fabrycznych felgach stalowych i oponach pirelli p6000 185/65/14

Poruszam się głównie po krakowskich dziurach bo drogami tego nie można nazwać, w związku z tym mam trzy pytania.

1. Czy będzie duża różnica między felgami 15 a 16 jeśli chodzi o komfort jazdy po dziurawych drogach.
2. Zalecany rozmiar opon to 205/50 przy r16, jednak jest to dość drogi rozmiar a przy tym niż profil o zmniejszonym komforcie, w związku z tym czy jeśli założę opony 205/55/16 będą one ocierać lub wystąpią inne problemy (o przekłamaniu licznika wiem) ?.
3. Bardzo podobają mi się felgi MOMO, jednakże występują z et max 38, czy jest szansa aby je zamontować i aby nie wystawały. Jakie dobrać felgi z oponami tak, żeby przy rozmiarze 205/55/16 nic nie ocierało (Mam na oku Dezet RE 6.5x16 et 46)?
Hejka,
Szczerze....??? Czy 15-stki czy 16-stki nie ma to znaczenia dla komfortu. Zostań przy tym rozmiarze co masz, ale kup dobre oponki. Sam wiem, co znaczą krakowskie dziury Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdro!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
slick jest offline   Odpowiedź z Cytatem