View Single Post
Stary 06-03-2013, 08:52   #576
KrisSzy
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 Ecoboost / Powershift
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał mwach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dodaje zdjęcie jaką mam ver. Płyte wkładam tam gdzie DVD mapy pod reg. głośności. Próbowałem już CD, DVD+R idp. żadnej nie chce odczytać, a mapę normalnie chwyta. Próbowałem już stare wersje 5,1 itp też nic (używałem nero i CDclone). Tak jakby nie było płyty czy to ma być jakaś boot-owalna czy jak. walcze z tym z pół roku i wkurza mnie bo NX wyłącza się czasami i resetuje. Jak coś możecie pomóc to z góry dzięki. Zdjęcie z mojego NX

To zakładając, że na tych "innych" płytach są SPacki w różnych wersjach to powinno działać. Spróbuj wypalic obraz płyty na różnych DVD-R i DVD+R. Koniecznie z prędkością 1 albo zmień napęd na którym to robisz. Wypala się obraz płyty więc po mojemu nie możesz decydować przy gotowym obrazie czy jest bootowalna czy nie.

Jeżeli to nie zadziała pozostaje Ci wizyta w serwisie z IDS-em i zapłacenie za wgranie mapy albo zakup / pożyczenie najnowszej wersji mapy i włożenie jej do nawigacji - wtedy update jest aplikowany przy pierwszem włożeniu. Cena ok 650 pln za mapę może być zbliżona do ceny update-u w ASO który za samo podłączenie do kompa krzyczy cirka 250 PLN.

Jak NX się wyłącza i resetuje to może być również fizycznie uszkodzony niestety.
KrisSzy jest offline   Odpowiedź z Cytatem