View Single Post
Stary 06-03-2013, 10:29   #8
eweryst
ford::advanced

Imię: adrian
Model: reno clio, volvo V40
Silnik: 2 1.2 16v, 1,9 Di
Rocznik: 2001, 1999
Domyślnie Odp: wysokie obroty przy zmianie biegów na gazie

Cytat:
Napisał MICH. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czemu ją wymieniałeś ? gdyby dostawał lewe powietrze gasł by, a nie zwiększał obroty
nic nie piszesz o tej instalacji... co masz w ogóle założone ? sam zakładałeś czy była już w aucie ?

też mi się tak wydaje...
kolego instalacje mam STAG-a. instalacja była w aucie juz zalozona go kupiłem.
w pwenym momencie pojawily siefalujace obroty, i dlawienie auta. Wymienilem krokowca i falujace obroty znikly do tego odpiety byl wężyk pod spodem odpowietrzający ale zalozylem go i bylo oki. A przeplywke wymienilem bo strasznie szarpal jak sie zagrzal na gazie, na drugiej czasami lekko szarpnie ale te obroty strasznie skacza. Dodam ze nie wiem kiedy byly swiece i przewody wymieniane ....
Cytat:
Napisał maciaba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżeli po odpięciu przepływki dławi się i/lub gaśnie to to jest raczej dobry objaw, oznacza, że przepływka jest sprawna i ECU nagle nie wie ile jest powietrza =) Kup ELM'a. Kiedy zakładałeś LPG?
ale to duszenie i dlawienie jest glownie na benzynie rano. na gazie jedynie kiedy sciagne noge z gazu a mam na biegu i powoli traci obroty wtedy szarpie...

Ostatnio edytowane przez eweryst ; 06-03-2013 o 10:31
eweryst jest offline   Odpowiedź z Cytatem