Temat: [Mondeo 2000-2007] padnięta turbina?
View Single Post
Stary 07-03-2013, 15:12   #18
jerri
ford::amateur

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: padnięta turbina?

Cytat:
Napisał TomekM_1983 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nic w tym dziwnego. Zazwyczaj zapalanie się sprężynki powoduje błąd, który resetuje się samoczynnie po ponownym włączeniu zapłonu. Musisz podpiąć komputer w momencie kiedy sprężynka miga.
No i wszystko jasneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jakoś nie doczytałem nigdzie tego...

Cytat:
Napisał TomekM_1983 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zrobienie próby przelewowej może dać ci odpowiedź, ale nie musi. Błąd występujący u ciebie zazwyczaj wiąże się ze zużytymi końcówkami wtryskiwaczy a nie z uszkodzonym zaworkiem.
No i tu jest pies pogrzebany - co post to inna opinia - przeczytałem wiele postów gdzie była mowa, że pomogła właśnie wymiana zaworka nie końcówki...

możesz sprecyzować? kiedy próba przelewowa da odpowiedź a kiedy nie?

Bump:
Cytat:
Napisał krasnal5 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jerri daj znać jak poszło. Ja dzisiaj już też szukam innej pompy ale kupie chyba używaną tylko czy wymiana pompy pomoże na 100% oby Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czytałem opinie nt. używanych pomp i większość odradza taki manewr bo nie wiadomo kiedy się posypie i rozwali wtryski - podobno lepiej regenerować...
jerri jest offline   Odpowiedź z Cytatem