Cytat:
Ja kupiłem na 17" i przyznam że jest dość twardo. Na zimę jak zmieniłem na 16" to czuję jakbym w bamboszach jeździł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Ja też mam 17 " - jeszcze na nich nie jeździłem, bo auto nowe, mam na nich opony komfortowe za to i o bardzo niskich oporach toczenia Good Year Efficient Grip 215/50R17, ale felgi są dosyć ciężkie, co mnie wkurza, w Hondzie Civic 1.8 VIII gen. też miałem takie ciężkie i wyraźnie mulily auto na oponach 225/45R17, nie wspomnę o twardości.....mam nadzieję, że doładowany silnik tego nie poczuje, ale jeśli zauważę różnicę w przyspieszeniu to czuję, że czekają mnie wydatki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na fabrycznych stalówkach stylizowanych na alu z zimówkami Bridgestone 205/55R16 o stosunkowo wysokich oporach toczenia auto zbiera się wybornie, a i komfort jest znakomity ! Ja jestem przewrażliwiony na punkcie masy felgi i oporów toczenia opon po tym jakich różnic doświadczyłem w Hondzie.....
Tak poza tym to producenci to jedna wielka masa pazerna na kasę, robiąca z ludzi idiotów...skoro są tacy eko to zamiast debilnego systemu Start Stop mogliby montować jak najlżejsze felgi.....na pewno dałoby to znacznie więcej....ale nie ! bo przecież lekka felga swoje kosztuje, a elektronika ASS grosze i na dodatek szybciej turbina i rozrusznik padnie....sam zysk....