View Single Post
Stary 09-03-2013, 16:18   #6
Gajdzi
ford::amateur

Imię: Bartek
Model: Passat B5
Silnik: 1.9TDI AFN
Rocznik: 1998
Domyślnie Odp: Ford Focus MEGA OPCJA TITANIUM

Właśnie czytam i... nie jestem szczęśliwy.

Przyznam szczerze, że gość mówił, że wystawi mi fakturę ale na 22 tys zł za to auto bo firma sprzedajaca chciala tez zaniżyć wartość auta... Troche dziwne mi sie to wydawalo, ale bylem na etapie eliminacji podstawowych skladowych auta, które całkowicie by je eliminowało i nie bardzo słuchałem o czym mówi...

Czyli ogólnie wałeczek? Odpuszczać? Czy dociekać co z dokumentami?

CIEKAWOSTKA:

Przed momentem zadzowniłem do handlarza z pytaniami jak powyżej na forum zostały przedstawione. Poniżej cytaty:

- co wiadomo Panu nt. cofniecia licznika w tym aucie (wskazałem iż znalazłem aukcje we francji na ktorej auto ma 150tys km)
odp handlarza: "no i co w zwiazku z tym? Ja tego nie cofałem".

- czy wiadomo coś Panu nt. blokady stacyjki i skrzyni biegów:
odp handlarza: "a co ma być wiadomo? Akumulator był wyładowany. Po włożeniu akumulatora wszystko sie odblokowało"

- na jakich dokumentach auto wjechało do polski, jakie posiada dokumenty
odp handlarza: "kupiłem na faktura vat marza i sprzedaje na faktura vat marza."

Zaczałem podpytywać od kogo kupił, na co kupił (dokument). Odpowiedzi mało konkretne, powtarzane, zmieniane w trakcie itp.
Zapytałem, czy sa jakieś dodatkowe dokumenty, np. kto był pierwszym właścicielem itp... Rozmowa zaczyna być nerwowa, a wręcz już mało sympatyczna! Odpowiedz była, że nie, nie posiada takich dokumentów i nie sa one niezbedne do rejestracji auta.
Zapytałem jeszcze o pare innych elementów zwiazanych z histora auta... Rozmowa już wręcz hamska Odpowiedz: Proszę Pana, sprowadzam auta od 2002 r i wiem co jest w PL niezbędne do rejestracji auta. Jeśli Panu coś nie pasuje, nie musi Pan kupować tego auta i tyle".
Po czym podziękowałem i się rozłaczyłem.

Z całym szacunkiem do ludzi, ale ten handlarz chyba nie wie kto tu daje mu zarobić i kto jest klientem! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Rozczarówuje też poziom rozmowy.

Ostatnio edytowane przez Gajdzi ; 09-03-2013 o 17:00
Gajdzi jest offline   Odpowiedź z Cytatem