09-03-2013, 16:23
|
|
|
ford::advanced
Imię: Zbyszek
Model: kuga
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2015
|
Odp: Czy można używać świateł przeciwmgielnych, jako mijania ?
Cytat:
|
Nie rozumiem czegoś?
Zapytać o halogeny, to połowa zacznie pisaĆ o dziennych, mało tego, druga połowa zacznie pisać o ich rozmieszczeniu.
Ludzie zakłądaja dzienne wszędzie od miejsc na samym dole i brzegach, w miejsca halogenów, po grill. I nikt z tego powodu sie nie czepia.
Ci co tak piszą o przepisach, zapewne maja w dowodzie rej oraz w karcie pojazdu odnotowane wymiary nie fabrycznych felg, opon, przyciemniane szyby, białe kierunki, światła DRL oraz całą resztę zmian które zostały dokonane poza fabryką i również nie są wedle przepisów legalne.
Tak to wszystko musi byc wpisane w dowodzie rej oraz karcie pojazdu i jeśli ktoś by sie chciał doczepić to by połowie dowód zabrali.
A teraz niech ta połowa przestanie ....... o przepisach.
Temat dotyczy lamp halogenowych, oraz tego czy można ich używać zamiast mijania.
Nie, nie można i na tym powinnoa sie dyskusję zakończyć.
Znawców prawa tu jest dużo, ale ludzi którzy go przestrzegają nie ma wcale.
|
Zgadzam się z Andrzejem !!
Cytat:
|
@zbys- skoro nie wymiarowałeś focusa, to dlaczego piszesz, że mój pomysł jest nielegalny? Napisałem wyraźnie, że trzeba założyć światła do jazdy dziennej , czyli z homologacją. A pomysł nie jest mój, można kupić sobie światła DRL dedykowane do focusa, pasujące w miejsce halogenów.
|
czy możesz założyć, TAK czy powinieneś, NIE. Ponieważ producent twojego pojazdu nie przewidział takiej możliwości,( nie uzyskał homologacji) podczas dopuszczenia do ruchu tego pojazdu. Jest Jeszcze niefajna sprawa, ze po wypadku ubezpieczyciel może robić problemy.
Ostatnio edytowane przez zbys24 ; 09-03-2013 o 16:55
|
|
|