View Single Post
Stary 11-03-2013, 16:37   #8
slick
ford::advanced

Imię: Mat
Model: Ford Focus
Silnik: 2.5 RS
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Prośba o pomoc w doborze opon

Cytat:
Napisał exoryna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no to tak, chodzi o c-max 2007 1.8 diesel.
w tej chwili mam felgi 17" od mondeo. szerokosc 7,5 cala.
budzet - poniewaz chce kupic tylko 2szt nowych (stare 2szt sa jeszcze okej, a kolejne dwie juz raczej nie) to moge wydac wiecej tylko pytanie czy jest sens.
jazda raczej spokojna - wiadomo dziecko, rodzina itepe.
dwie, ktore zostaja to goodyear eagle nct5 215/50/17.
one poleca na tyl (w tej chwili tam jest 225/45/17) a nowe dam na przod.
indexy - to chyba najmniej mnie interesuje. tak czy siak nie bede przekraczal max predkosci i nie zamierzam wozic autem workow z cementem.
w tej chwili mam chyba 91V.

i na maxa nie wiem co wybrac. mam wrazenie, ze najtansze nokiany z tego zestawienia beda okej...
Hejka,
Jaki spoko opis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak na przyszłość rozmiar z homologacją to do Twojego C-Maxa to 205/50/17 91 W ! Nie wiem jakie masz felgi czy oryginalne czy nie, ale przejdę do modelomani:

Jak masz kaskę to za nieco ponad 6 stóweczek Continental ContiSportContact 5 - nowy bardzo dobry model i to najlepiej chyba wybrać.
Czy są tańsze rozwiązania?
Całkiem przyzwoitą oponką z dobrym hamowaniem na mokrym i suchym jest Pirelli P7 już za ok 420 złotych
Ewentualnie coś z Bridgestona choć chyba drożej niż Pirelli i bez szału w testach.

P.S. Jasne, że gorsze oponki idą na przód lepsze na tył Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez lukaszek_socho ; 14-07-2014 o 16:37
slick jest offline   Odpowiedź z Cytatem