View Single Post
Stary 14-03-2013, 20:59   #21
Wojtek
ford::expert

Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
Domyślnie Odp: Drgania/Wibracje jakby koło robiło ósemkę? Potrzebuje podpowiedzi :D

Cytat:
Napisał jabbar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pojechałem dziś niby na ten test półosi. Podnieśli przód auta na lewarku ściągnęli koła przednie - wsiadłem do auta odpalił wrzuciłem 5 i przyśpieszałem do 120-140 km/h i z prawej strony było czuć drgania, a nawet słychać jakiś tam szum.
Drgania na 5 biegu było czuć delikatne nawet bez dodawania gazu.
Ten test jest mało wiarygodny i naprawdę rzadko kiedy wykazuje uszkodzoną półoś/przegub. Tym bardziej na zdjętych kołach , więc bez obciążenia.
To nie był mechanik. Do był wróżbita...

Cytat:
Napisał jabbar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
moje spostrzeżenie z mojej weekendowej trasy - auto bardzo drga przy przyspieszaniu 100+ zwłaszcza przy skręcaniu w prawo (przy skręcie w lewo drgania praktycznie nie wyczuwalne).
To by wskazywałe na uszkodzenie lewego przegubu wewnętrznego , ponieważ przy skręcie w prawo , prawy przegub wewnętrzny jest dociążony.
Więc ja bym na Twoim miejscu wymienił najpierw lewą półoś. Prawdopodobnie jest uszkodzony lewy przegub wewnętrzny lub ten kielich w którym się znajduje.

Poniżej masz zdjęcie i zaznaczone na czerwono , to jest kielich , a w nim jest przegub wewnętrzny.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam
Wojtek

Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim.

KU PRZESTRODZE !
http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!!

Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 14-03-2013 o 21:05
Wojtek jest offline   Odpowiedź z Cytatem