Cytat:
|
Eh chyba znów czeka mnie szukanie nowego mechanika :/
Pojechałem dziś niby na ten test półosi. Podnieśli przód auta na lewarku ściągnęli koła przednie - wsiadłem do auta odpalił wrzuciłem 5 i przyśpieszałem do 120-140 km/h i z prawej strony było czuć drgania, a nawet słychać jakiś tam szum.
Drgania na 5 biegu było czuć delikatne nawet bez dodawania gazu.
Potem jeden z mechaników zablokował prawe koło i po odpaleniu auta na 5 biegu niby też coś było czuć to samo po zablokowaniu lewego koła (oba testy bez dodawania gazu) Po tym teście mechanik stwierdził że to nie wina półosi tylko coś ze skrzynia biegów i zapytał mnie czy w aucie jest dwumasa (nie wiedziałem więc powiedziałem, że chyba jest po czym mechanik stwierdził, że to wina na pewno dwumasy i że koszt naprawy - regeneracja dwumasy 2tys zł lub nowa za 2,5tys.
Powiedziałem, że muszę to przemyśleć. Przyleciałem do domu i zaczełem przeszukiwać forum by potwierdzić czy mam dwumase czy nie, ale ponieważ było wiele różnych niejednoznacznych opinii zadzwoniłem do intercarsu gdzie po podaniu danych auta jednoznacznie z całą pewnością Pan mnie poinformował, że w moim aucie nie ma dwumasy.
Pytanie czy ten test tego gościa z zablokowaniem najpierw jednego potem drugiego koła (bez opon) i lekkimi wyczuwalnymi drganiami na 5 biegu na podniesionym przodzie mógł wykluczyć półosie? (kumpel twierdzi, że ten test nic nie daje bo samochód na podniesionym przodzie bez kół i bez obciążenia takim jak w normalnych warunkach nic nie daje) ?
|
Masakra...
po1- taki test nic nie wykarze-a raczej wykarze nieznajomosc przez mechanika zagadnienia mechaniki pojazdow samochodowych.
po 2-nawet gdyby bylo obciazenie to i gdyby wina polosi to taki test tez moze nic nie wykazac-raczej nie wykazalby.
po3-po co sciagali kolo? a jak sciagneli to dokrecili tarcze hamulcowa?
jezeli nie to czy ten mechanik jest madry i wie co robi? ale juz z tego opisu wynika ze nie? przecierz mogloby nawet kogos zabic albo conajmniej tarcze hamulcowa pokrzywic.
po4-taki test moze tylko dodatkowo uszkodzic przeguby wewnetrzne!!!!!!!!!!
NIE WOLNO TAK ROBIC!!!!!!!!!!!!!!!!
tak wiem wszyscy tak robia ALE NIE WOLNO!
po 5 NAJWAZNIEJSZE
Pewnie kazdy z Was zastanawia sie dlaczego nieda sie tak sprawdzic przegubow a logicznie ze przeciez powinno sie tak dac sprawdzic
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ALE nalezy sobie zdawac ze cale zawieszenie samochodu i ustawienie polosi wzgledem przegubu jest w samochodzie dosc skaplikowane.
Co za tym idzie ze tylko przy okreslonym ugieciu zawieszenia i okreslonym polozeniu polosi wzgedem przegubu -pracuje ona w takich warunkach jak podczas przyspieszania na drodze. wiec podnoszenie i nawet podpieranie kola nic nie da bo zazwyczaj nie utrafimy w ten punkt ugiecia calego zawieszenia i ustawienia przegubu.
Pewnie jeszcze zastanawiace sie dlaczego nie wolno podnosic samochodu i rozpedzac szybko kola?
Odpowiedz-bo przeguby zewnetrzne wtedy bardzo szybko sie zuzywają!!!!!!!!
niechce juz mi sie tego wyjasniac chyba ze jak ktos bedzie chcial to opisze.
jabbar
o tym jak sprawdzic przeguby i jak to zrobic bylo juz wiele tematow napisanych i nie potrzeba tego kolejny raz opisywac.
poczytaj madre wczesniejsze wypowiedzi w tym lub innym temacie i bedziesz wiedzial.