View Single Post
Stary 15-03-2013, 23:23   #2848
peters
ford::advanced

Imię: piotr
Model: Vw T4,Vw Sharan 2006
Silnik: 2,5tdi 1,9tdi
Rocznik: 01
Domyślnie Odp: Dogrzewacz - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał doktorek35 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stosuje właśnie silikon zwykły wysokotemperaturowy ,ale lepszy byłby samopoziomujący.Muszę jeszcze pogrzebać w necie.Znalazłem dzisiaj rozpuszczalnik specjalistyczny do usuwania tego uporczywego żelu ze sterowników.Dostępny jest tylko w Niemczech.Może uda się go sprowadzić.
Jest dostepny tylko na necie ,czy tez w sklepach?
Gdyz jezdze przez Niemcy to moglbym kupic nawet wiecej sztuk i odsprzedac kto sie bawi w naprawianie sterownikow.Po kosztach zakupu i wysylki.
Warunek produkt dostepny w sklepie,nie na necie.

Cytat:
Napisał doktorek35 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Patrząc na rocznik pojazdu kolegi to ma dogrzewacz D3WZ w wersji bez sitka na świecy żarowej.Sitko może być zawalone ale to które jest wprasowane w palnik oraz sam palnik.Jeżeli ten piecyk nigdy nie był serwisowany to uszczelki też mogą być w kiepskim stanie.Oczywiście jak pisze Stefano można założyć nową świecę i może zadziała lub nie.Moim zdaniem takie wiekowe piece należy jak pisałem wyżej rozebrać ,dokładnie wyczyścić i ma hulać.Oczywiście warunkiem jest sprawny sterownik i inne podzespoły piecyka.
Wszystko ok,ale ja mam jeden taki piecyk D3WZ bez sitka i ma najprawdopodobniej uszkodzona komore spalania,gdyz strasznie mi kopcil podczas grzania.Kupilem drugi,a ten lezy w czesciach do zlozenia.
Podejrzewam ze tylko profesjonalisci potrafia dojsc co go boli.Komora spalania to koszt przewyzszajacy zakup drugiego sprawnego pieca(tym bardziej ze mialem okazje kupic ladnie wygladajace piece za ok.200zl/szt)
Wiec tak zostalo jak napisalem,lezy w czesciach.Kiedys jak wyskocze do kolegi Stefano to go zbada co mu jest.Ale na to zawsze brak czasu bo to juz wyprawa dluzsza dla mnie jest.

Ostatnio edytowane przez peters ; 15-03-2013 o 23:28
peters jest offline   Odpowiedź z Cytatem