Temat: [Mondeo 2007-2014] jaki rozmiar opon lub kół ?
View Single Post
Stary 18-03-2013, 11:31   #442
FM18tdci
ford::average

Imię: Titanium X
Model: Ford Mondeo Titanium X
Silnik: 1,8 TDCi 92 kw
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Rozmiar i opony co polecacie?

Zmieniając opony zawsze czytam branżowe testy i opinie. Staram się wybierać nie górną półkę, ale solidny złoty środek (w relacji jakość/cena) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Uniroyale RainExperty to wysoko notowane opony letnie zarówno w testach ADAC (które osobiście uważam za najbardziej miarodajne), jak i na rodzimych portalach oponiarskich. Ich największą zaletą jest bardzo dobre trzymanie się drogi nawet w warunkach dużego nawilgotnienia nawierzchni, czyli bardzo dobre minimalizowanie efektu aquaplaningu.

W ubiegłym roku - już po kupnie, przy ich zakładaniu usłyszałem od właściciela serwisu oponiarskiego który mi je zakładał (i pracujących tam ludzi), że to bardzo dobry wybór.

W tym roku dodatkowo odnawiałem alufelgi u zupełnie innego speca i w innym mieście, i jak zobaczył UniroyaleRE to sam z siebie w ogóle o to niepytany stwierdził, że to bardzo dobre opony. Ponoć też na takich jeździł i sobie bardzo chwalił. Zwłaszcza tę przyczepność nawet na sporych kałużach.
Tak oto utwierdzam się w przekonaniu, że wybrałem słusznie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No ale dalej jest to wybór subiektywny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
FM18tdci jest offline   Odpowiedź z Cytatem