View Single Post
Stary 18-03-2013, 23:28   #55
juri2069
ford::expert

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Po odpaleniu dymi na niebiesko,szarpie,weryfikacja próby przelewowej

hmmmmmm mnie tez panowie szlak niedlugo trafi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po dluzszym postoju poszarpie i pusci dymek niebieski....oleju ani petrygo nie ubywa nic a nic. Egr i kolektor czyszczony... po kilkukrotnym dluzszym zagrzaniu swiec jest troszke lepiej.....
problemow z paleniem nie mialem ani prze -20 ani + 10.... przy wiekszych mrozach zdarzylo sie ze od razu chycil i zgasl... drugi raz bezproblemowo ( ale to zgasl moze 5 razy w zimie)
Ktos gdzies pisal aby zaslepic EGR - dobry pomysl??( podobno bedzie mocniejszy i zmniejszy sie spalanie) ( u mnie spalanie na trasie delikatnie jadac 6 - 6.5. Chyba duzo?? W poprzednim mondku taki sam silnik , skrzynia 5 , spalanie 5.2 - 5.5.)Innemu dluzsze grzanie swiec pomoglo...
juz nie wiem co robic - czytam wszystkie opinie ale to zeby zrobic na GLANC wtryski turbo itd itd to kupe kasy potrzeba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Wiadomo auto nie nowe.... Moze wymiana swiec?? Ciezkie dojscie wiec nie wymienialem.....
- wszystkie filtry plyny i oleje wymieniane na biezaco....
- po rozgrzaniu pali bardzo ladnie i chodzi bardzo rowno...
wielu z nas ma podobne problemy ale ciezko w koncu dojsc do przyczyny.... a wszedzie moze byc podobna.
zaznacze ze sprezynka od swiec czy bylo + 10 czy minus 20 zawsze znikala po takim samym czasie - ok 3-4 sekundy)
- dodam ze przy jednym wtrysku jest troche mokro ale niewiele- w rok czasu zrobilem 20 tysiecy km i ciagle tak samo.

Ostatnio edytowane przez juri2069 ; 18-03-2013 o 23:31
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem