View Single Post
Stary 19-03-2013, 08:31   #243
mjprzem
ford::expert

Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Na ciepłym silniku świeci kontrolka ładowania i brak jest reakcji na pedał gazu

Cytat:
Napisał zaku75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam
Opiszę moją sytuacje ale odnośnie fokusa I 1.8 TDDI.... oni odłaczyli wtyczkę od pompy i podłaczyli do swojego kompa......okazało sie że jakiś tłoczek czy cos tam nie chodził w pełnym zakresie i nie podawał odp cisnienia paliwa usterka mechaniczna..........Nie pamiętam wtedy ceny ale nie było to tanie wymiana filtra paliwa jakjejs tam cześci +kalibracja pompy.
Dodam tylko że potem autem byłem w Bułgarii w Chorwacji i ani razu juz nie powtórzyła się ta awaria
skoro problem mechaniczny to jak bez wyciagania pompy za pomoca komputerka sobie z tym poradzili?
to akurat zaprzecza przyczynie usterki.

ale faktycznie jezeli filtr jest zatkany to moze taki problem sie pojawiac ze pompa niema sily zaciagnac paliwa z baku.

a teraz uklon w strone mondeo.. bo w nim z tego co pamietam jest pompa w baku...wiec moze pompa paliwa sie przycina?

pompy w zbiornikach to zawsze pracuja na paliwie takim jakie do baku trafi-a nie zawsze jest ono czyste. moze to wlasnie byc tego typu usterka ze zacina sie pompa-a po wylaczeniu i ponownym zalaczeniu zaplonu pompa przerywa prace i odnowa zalaczajac sie zaczyna podawac paliwo.

tak czy siak kolejny trop do sprawdzenia, a pompa paliwa jezeli pobiera tylko prad to bledu na kompie nie wywali.

PS zapomnialem napisac...
Cytat:
Napisał zaku75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie jeszcze zauważyłem że jadąc szybciej tak przy 3,5 tyś obr na 5 przycinał tak jak by odcinał paliwo(nie zawsze)
To zdanie ewidentnie wskazywalo na zatkany filtr paliwa i problem z doplywem paliwa do pompy.
Na wyzszych biegach przy wciskaniu do spodu jezeli zaczyna szarpac to zaczyna najprawdopodobniej brakowac paliwa-to jest norma(nie dotyczy benzyniaka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Ostatnio edytowane przez mjprzem ; 19-03-2013 o 08:38
mjprzem jest offline   Odpowiedź z Cytatem