Jak wymienic świece żarowe w Mondeo? Jak skutecznie naprawic wtryski?
Witam,
Panowie i Panie , czy ktoś może mi tak bardziej obrazowo pokazac co nalezy zrobic , co odkręcic aby skutecznie i bez problemów wymienic świeczki żarowe w Mondziaku 2.0 TDCi ? Może jakieś zdjęcia? Pewnie nie tylko mnie by się przydały bo jak się tego nie robiło to nie wiadomo nawet od czego zacząc i gdzie one w ogóle sa !!! Dodam, że jestem co prawda amatorem ale w swoim Mondziaku wymieniłem właśnie rozrusznik, pompę wodną oraz niemal całe zawieszenie. Niestety biedakowi rozpadło się po 8 latkach praktycznie wszystko. Niestety nie sa to auta o których można powiedziec , że sa nie do zaj....a. W kwestii zawieszenia, wahaczy, tulejek, amorków a nawet sprężyn czy mcpersonów mogę sporo podpowiedziec. Niestety zostały mi takie właśnie tematy jak świece żarowe (a nie chcę popełnic błedów i uczyc się może na czyichś :-)))
Kolejnym tematem jest oczywiście klasyka z tego modelu czyli wtryskiwacze... i pompa cisnieniowa. W warsztacie krzycza sobie za to 4 kółka i nie bez obaw do tego podchodze bo to kupa kasy a efekt ... kto wie. Podobno pompa to 2000zł a wtryski po 500zł za sztuke. Czy ktos w tym temacie tez ma jakiś patent? Dobry i sprawdzony warsztat który nie zedrze, i zrobi dobrze i z gwarancją? Widziałem mnóstwo cwaniactwa w tym temacie i stąd lepiej na zimne dmuchac. Patenty z programowaniem wtrysków na "nówki" już znam i wiem, ze to patent na 2 do 3 tysiecy kilometrów. Potem jak wtryski naprawde siedzą to po prostu czarodziejska sprężynka znów sie pojawia i jest to samo. A jak gwarancji brak to zaleznie ile kto zapłacił to ma dokładnie tyle w plecy.
Pozdrawiam i czekam na jakies info od życzliwych
|