Z tą wiadomością chciałem poczekać kilka dni i jeszcze potestować autko, ale nie mogę się oprzeć aby podzielić się pierwszym wrażeniem po odebraniu auta od mechanika po wymianie obu półosi.
Wydaje mi się że drgania znikły przynajmniej te od przyspieszania. Pierwszy raz tym autem jechałem 170km/h (wcześniej nie mogłem 140 przekroczyć bo autem tak trzęsło, że się bałem) Przy 160-170 odczuwałem jakieś malutkie drgania ale bardziej na kierownicy.
Przy jeździe 120-140 gdzie miałem największe wcześniej drgania praktycznie nic nie czuje teraz. Jeszcze potestuję dla pewności bo zazwyczaj pierwsze wrażenie po wyjeździe od mechanika zawsze miałem dobre.
Najlepsze jest to, że auto dałem do innego mechanika za namową pana ze szrotu w Nowej Soli gdzie chciałem kupić używane półosie. Namówił mnie żebym zadzwonił do słynnego pana Piotra, który się zajmuje głównie naprawą fordów (wcześniej się bałem tam pojechać bo słyszałem, że jest drogi i robi tylko na orginałach, ale powiedziałem sobie że przynajmniej zadzwonię zapytałem ile weźmie za sprawdzenie półosi.
Pan Piotr na stwierdzenie uszkodzeń półosi potrzebował około 10min (3 min na kanale i krótka przejażdżka i pan stwierdził że lewa półoś ma duże luzy i na 100% jest do wymiany, co do prawej twierdził, że też ma jakieś luzy i raczej też jest do wymiany jak nie teraz to w niedługiej przyszłości.
Zaryzykowałem kupiłem na szrocie w Nowej Soli obie półosie krótką za 250, długą za 350 zł (drogo ale przynajmniej goście dali mi gwarancję że jeśli się okaże że to nie półosie to w ciągu 2 tyg mogę zwrócić półosie do nich). Przy okazji pokazali mi jak się sprawdza luzy na półosiach.
Mam moje stare półosie i przetestowałem je tak jak mi Pan z szrotu pokazał i rzeczywiście półoś krótka ma dość duże luzy w miejscu gdzie mi zaznaczył na zdjęciu użytkownik Wojtek (gratuluję wiedzy i dziękuję). Co do prawej półosi nie jestem przekonany czy jednak dobrze zrobiłem i połasiłem się na jej wymianę bo żadnych luzów w niej nie wykrywam.
Ponadto moje obawy że Pan Piotr jest drogi nie potwierdziły się ponieważ za sprawdzenie półosi nie wziął ode mnie nic, a za wymianę obu tylko 100 zł (poprzedni mechanicy którzy mieli mi wymienić półosie chcieli min 200zł i chcieli zaczynać raczej od prawej bo bardziej kierowali się tym że drgania czuje ja od prawego koła
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
A dodatkowe info dla tych co się wachają czy kupić nowe półosie czy używki. Zapytałem Pana Piotra co on w tej kwestii uważa i odpowiedział mi że jeśli chce kupować chińskie zamienniki to według niego już lepsze są te moje zużyte z luzami półosie niż każdy zamiennik.
Potestuje autko jeszcze kilka dni i jak wszystko będzie ok już nie będę wracał do tego tematu.
Aha Dziękuję wszystkim wypowiadającym się w tym temacie za dobre rady bo rzeczywiście mieliście rację
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.