View Single Post
Stary 25-03-2013, 00:08   #8
luqe
ford::average

Model: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.0 PB
Rocznik: 2007
Domyślnie Re: Zakup mondeo mk4 2.0 143 KM (pb) Czy warto?

kolego, krotko i na temat:
1: z tego co sie orietowalem przed zakupem swojego mondka, podobno slaba strona sa maglownice i wlasciwie to jedyne co w testach wypadalo. bardzo dobra antykorozja, silnik (2,0 duratec) bezawaryjny i ogolnie raczej brak "typowych bolaczek" tego auta. z mojego doswiadczenia - kupilem autko w lipcu i od tamtej pory nie robilem przy nim nic (poza standardem czyli olej filtry, profilaktycznie zbieznosc) sprzeglo i dwumase wymienilem dla wlasnego spokoju. poprzednie auto mialem made in france i obecnie pol roku jazdy bez napraw to dla mnie szok.
2. moze sie myle, ale ten silnik ma 145 KM, ale to szczegol. asfaltu nie zzera, ale do normalnej jazdy zupelnie wystarcza. na swiatlach nie blokujesz ruchu, a wyprzedzanie to zaden problem. takze spokojnie wystarczy ta moc.
3 i 4. ja mam zalozana sekwencje, smiga bez problemu, zadnych awarii, check enginow ani nic takiego, oczywiscie podstawa to dobry montaz. spalanie na poziomie 11-12 l LPG (jezdzac po wawie) to wynik realny, a nie z komputera spalania
jako uzytkownik mondeo z 2007 r z czystym sumieniem moge je polecic. przez pol roku zadnych przygod, zmiana plynow tankowanie i smiga nie marudzi. jakbys mial jakies jeszcze pytania wal smialo.
pozdrawiam
luqe jest offline   Odpowiedź z Cytatem