Cytat:
|
Mam pytanko a co z sprężynkami i tym małym"cyckiem". Je też wymieniać? I od czego są?
|
Witam
Teoretycznie bolczyk jak i spręzynka mają wpływ na dawki paliwa w stopniu właściwie znikaowmym pod warunkami:
1. Po wyjęciu ich widac gołwym okiem ze nie są popękane
2. Wiadomo na sto procent ze nikt wczesniej nie ingerował w te wtryskiwacze wsposób "rozkręcił cos wypadło i cos włożył na oko takie samo i niby działa"
Przez cztery lata miała dwa przypadki problemu ze spręzynka
1.To taki ze poprostu pękła (prawdopodobnie wada materiału)
2.To taki ze po wlaniu paliwa oczywiscie dobrej jakośći wszystko sie we wtrysku polsklejało na amen, i co ciekawe wszystko dało się wymić oprócz tej spręzynki (i tu jest ciekawie bo dnia dzisiejszego nie wiem o co sie stało bo powłożeniu do myjki tej spreżeynki w reakcji z płynem z myjki sie rozciągneła i sie zrobiła gumowata.
Bolczyk teroretycznie odpowiada za skok (niestety nie ma danych regulacyjnych w rozsądnych cenach, mozna kupic maszyne Delphi -Hartridge za drobne 270tys netto)
Reasumująć przez 4 lata dwa problemy ze spręzynkami, kilka problemów usterek elektrycznych (przebicia) setki zniszczonych zaworków, kilka uszkodzonych rozpylaczy (najczęsciej widocznych gołym okiem)
mowa tu oczywiście tylko o wtryskach DELPHI.
Pozdrawiam
W odpowiedzi do MARIO o kodach
Nie to ze są zbędne, w komputerze sterownika auta cos musi być wpisane ale nie da sie wpisac po prostu 1234567890 czy jakies tam assd324234 itd.
Wystarczy poprosu wpisac kody te co są oryginalne i już.
I tu mam pytanie a właściwie ciekawostke.
Założmy ze te naklejki sie zniszczą, porwą jednym słowem ich nie ma, czyli bóg jeden wie jak je kodować, oczywiście ktoś powie ze wkładasz na stare miejsca i juz albo w sterowniku auta został stary kod. (a jak by sie wszystko poplątało i jeszcze dodatkowo ktoś wpadnie na genialny pomysł wykasowania kodów ze sterownika).
Powiem tak chłopaki, zmechanikami ogólnymi jest jakoś tak że wszytko potrafią (są uniwersalni do wszystkiego - czyli wiadomo do czego).
Ja sie zajmuje własciwie tylko pompami i wtryskami dlatego duzo wiem o tym, ale jak mi sie spytacie o nie wiem np. cos tam o turbine to moge zwami pogadac na zasadzie cos słyszałem... i tyle.
Niestety robi się to co w niemczech
SPECJALIZACJA i koniec
Pozdrawiam