Witam.Mam długiego transita 2.4
Od 14 dni zauważyłem problem: Po powrocie z trasy 700 km zostawiam auto na noc,odpalam rano a tutaj rozrusznik nie ma moc zakręcic.Po podłączeniu kabli rozruchowych działa.Takowy kłopot miał miejsce już 4 razy w ciągu 14 dni.
Sprawdzałem ładowanie i na światłach jest 14.3
Jakieś pół roku temu było to samo.Elektryk sprawdzał i stwierdził,że winny jest 7 miesięczny akumulator,założyli nowy bo w sklepie reklamacja trwa 14 dni-została uznana,u elektryka sprawdzano również czy nie ma zwarcia,które go rozładowuje.
Co może być nie tak-robie niekiedy dziennie 800 km wracam,odpalam jeszcze pod domem z 2 razy po rozładunku i zapala na rys a rano nic prądu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli to pomoże dodam jeszcze,że założyłem na próbe drugi akumulator(ten nowy co leży uznany z reklamacji) i nie działał obrotomież,swiecił się ABS,i migały oba elektorniczne wyswietlacze,co ciekawe aku dziwnie pachniał,sprawdziłem miernikiem i było ładowanie 19.8 przez 2 minuty.pare razy zapaliłem auto,zdjąłem klemy założyłem i wszystko wróciło do normy-ładowanie ponad 14 i kontroli prawidłowo
Oba akumulatory mają 7 miesięcy
Proszę o pilną pomoc