Temat: [Mondeo 2007-2014] 6 biegowy automat - jak się sprawuje?
View Single Post
Stary 27-03-2013, 22:10   #165
misiekxyz
ford::advanced

Model: BMW F30
Silnik: DIESEL 184 KM
Rocznik: MŁODY
Domyślnie Odp: 6 biegowy automat - jak się sprawuje?

Cytat:
Napisał foni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Za niedługo zostanę bez auta po prostu i muszę na coś się zdecydować.... co nie znaczy że w momencie jak pojawi się mk5 nie będę podchodził do tematu drugi raz. Decyzja po prostu dotyczy "dziś" i wyłącznie obecnej oferty na rynku.

A jak oceniasz różnice w przyśpieszaniu i spalaniu? Tak +/- chociażby....
Ja mam po chipsie ok. 156 KM, manual ma 140 KM (ale zdarzają się mocne egzemplarze)Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jest to mój pierwszy automat, ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony ale jeżdżąc innymi (jako pasażer np. bmw, volvo, lexus) teraz przy kolejnym zakupie automatu oczekiwał bym trochę więcej...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przyspieszenie od 0.....idzie całkiem całkiem (mogłoby być trochę szybciej gdyby nie opony 235 i felga 7,5..- po lifcie zmniejszyli do 215 i 7 cali-musiało być coś na rzeczyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .-w manualu jeździłem na 215 i 6,5 cala) ale jak się rozbuja to w trasie przyjemnie i sprawnie się wyprzedza.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..(Opony i waga robią swoje :/) Płynnie rozwija moc.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam wrażenie że jak od 0 wcisnę mocno w pedał gazu to ma chwilkę zawahania...
Spalanie....hmm...mogłoby być trochę niższe...jest ok. 1,5 - 2 l więcej niż na manualu :/. Średnio w trasie ok. 7,5-8,5 l /100 km ( bez eko!)Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., spali też 5,5-6,5 l /100 km (ale przy jeździe emeryckiej do 90-100 km/h), w mieście 10.0-11.0 l (w korkach)
Nie wiem jakie są twoje doświadczenia z automatami....ale na pewno jest to wygoda, komfort. Następnego...mondka będę celował w....automacie (ale powershift) i w mocniejszą wersjęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
misiekxyz jest offline   Odpowiedź z Cytatem