Czołgiem!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam takowy problem. W niedawno zakupionym Fordzie jest instalacja gazowa. Firm jest ze 3. Z tego co mam w papierach (co by wszystko było jasno podane) to tak:
Reduktor prod. LOVATO
Elektrozawór gazu/filtr gazu prod. LOVATO
wielozawór prod. TOMASETTO
Obudowa wielozaworu prod. TOMASETTO
Zawór tankowania TOMASETTO
Zbiornik prod. STAKO
Wymienione były filtry w parowniku. Od początku instalacji nikt chyba ich nie wymieniał bo były strasznie zawalone syfem. Przed wymianą objawy były takie, że poza miastem czy na wyższych prędkościach (powiedzmy od 40km/h) działało ok, ale przy dojeżdżaniu do skrzyżowań itp. zaczynał gasnąć. Po wymianie filtrów okazało się, że przy wyższych prędkościach działa dobrze, ale przy niższych zaczyna się zachłystywać tak jakby dostawał za dużo gazu. Czy to może być przyczyna taka, że ktoś ustawił wtrysk dla zasyfionych filtrów i teraz przy nowych dostaje za dużo gazu czy może tutaj coś innego wchodzi w grę? Czy da się tą instalację jakoś sprawdzić na jakimś komputerze, zdiagnozować? Na benzynie była diagnostyka i w komputerze jak i w rzeczywistości i nie ma najmniejszych zarzutów.
Poczekam zniecierpliwiony na odpowiedzi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrówki!
P.S. Tyle ile się doszukałem to chyba jeszcze nie ma takiego tematu. W razie jakby jednak był to prośba o podklejenie do istniejącego.