Cytat:
Pytanie do zaksiu1985 - co pada we wtryskach siemensa? Mam problem z jednym wtryskiwaczem - na zimnym mocno kuleje silnik, w miarę rozgrzewania poprawia się kultura pracy. Do tego poniżej zera pojawia się jeszcze siwawy dym z wydechu. Czym niższa temp. tym więcej tego dymu i dłużej to trwa.
Zastanawiałem się nad zakupem wtrysku z tej aukcji:
http://allegro.pl/1-4tdci-1-4hdi-now...004412247.html
Myślisz, że warto kupić taki wtrysk?
|
Witam
W Siemensach pada najprawdopodbniej elektryka albo połaczenie elektryki z piezokryształem, jak jest na 100% to nie wiem bo nie da sie tego sprawdzic w zaden sposób.
U minie na maszynie to widac doskonale, gdyz podłanczam tak jak w aucie czyli paliwo, przelew,eletryka (warunki jak na aucie).
I tu jest pierwsza ciekawostka gdyz w siemensach obowiązuje BIEGUNOWOŚĆ, zle podłaczysz to wtryk sie nie uruchomi (fajnie co)
A teraz do sedna, uruchamiasz cały układ i 3 wtryski działaja (podają paliwo normalnie przez rozpylacz, a jeden nie, po 10s zaczyna działać, po chwili zaczyna dziac sie to z innym i tak w kółko). Czasem dzieje sie to z zimnymi wtrykami, czasami z gorącymi a czasami i tak i tak (dlatego tez siemens jest ciezki do diagnostyki) i czesto jest tak ze mechanik który ma pojecie o CR sprawdza na początku wtryski i wygladają ok. Auto dalej ma problemy i sie zaczyna wymiana tego i tego.
A teraz co do aukcji,
nie wiem co powiedziec, sprzedawca widać ze teoretycznie ma dobrą opinie, chociaz z drugiej strony ma 5 negatywów.
Cena mocno podejrzana gdyz np w inter carsie ten wtryk kosztuje grubo ponad 1000zł (naprawde gubo), czyli wiadomo co...
PROBLEM kolejny w tym ze aukcja WYGASLA 7 marca wiec moze juz po ptokach.
Z drugiej jesdnak strony pisze ze możliwy jest montaz u nich w warsztacie.
Ciezka sprawa
Pozdrawiam