View Single Post
Stary 01-04-2013, 15:02   #5
kynek_it
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Kuga
Silnik: 2,5 FHEV STLINE
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Ciekawy przypadek - wzrost spalania, nie działa klima (Wielkanoc 2013)

Prawie to samo co u mnie na wigilie 2012 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jechałem do Polski w Austrii błoto a na Słowacji śnieżyca i minusowa temp. co doprowadziło do idealnego zaklejenia wszystkich możliwych otworów nie dało się nawet maski otwierać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Po walce udało się dostać pod klapę i "co to" zablokował się nawet wentylator na chłodnicy nie wiem jak to możliwe :/. Temperatura rosła, ale sposobem z jakiegoś filmu ustawiłem temperaturę na maxa i nawiewy po otwierałem co znacznie pomogło w ostudzeniu silnika. Było za zimno by odłupać wszystko więc chociaż trochę chciałem Maxowi dać oddychać jakieś otwory udało się zrobić.. Dojechaliśmy szczęśliwie mechanik stwierdził na szybko, że wentylator kupić nowy bo nie kreci. W święta gdzie go kupić mechanik dobry znajomy myśli i myśli i chyba go przekonało wieczorne 0,7 by wentylator sprawdzić jeszcze raz i po lekkim ruszeniu działa. Mechanik patrzy i mówi "powiedz że szukałeś z kim się napić heh" a prawda taka, że do tej pory nie wiadomo jak się stało że zadziałał i działa do dziś. Powrót do domu spokojnie bez oblodzeń.
kynek_it jest offline   Odpowiedź z Cytatem