View Single Post
Stary 02-04-2013, 08:51   #27
1olek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
Domyślnie Odp: Zwięszkone spalanie o 50% przy 140km/h w stosunku do 100km/h 1.8 PB 125PS

Cytat:
Napisał rednaxelA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a pod reka karteczka i ołówek zeby przeliczyc ze jesli przejechałem 126,2 mili (przebieg jest w milach) a zasiegu mam 511 km (bo se komputer przelaczylem na km) to razem bedzie 126,2*1,76+512 o własnie tyle przejezdzam na jednym tankowaniu :-)
nie zartuj, komputerek mozesz ustawic na km/h i MPH, wiec ustawiasz na km/h, tak jak temperature masz w F i C. Co do przebiegu, przejechales np. 370 mil, patrzysz na zielona skale czyli mile w miejsce 37 MPH obok masz na czerwono ile to km/h dodajesz tylko zero i cala filozofia przeliczania przebiegu, nie trzeba zadnych karteczek, kalkulatorkow itp, dla mnie banalna sprawa i dla Ciebie pewnie tez tylko trzeba chciec Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie ma co wyszukiwac problemow, trzeba myslec jak ich uniknac w prosty sposob Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Twoj przyklad przejechales 126 mil, patrzysz na zielona skale w miejsce 126 MPH i obok na czerwonej masz ile to jest km/h i widzisz 200 km, jak chcesz dokladnosci co do 100 metrow, to tak trzeba uzyc kalkulatorka tylko komu to jest potrzebne ? Mnie wystarcza dokladnosc z cyferblatow.

P.S. 1 mila = 1.60934 km

Ostatnio edytowane przez 1olek ; 02-04-2013 o 09:05
1olek jest offline   Odpowiedź z Cytatem