Temat: [Mondeo 2000-2007] padnięta turbina?
View Single Post
Stary 02-04-2013, 22:53   #29
olczus9012
ford::advanced

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2,0 TDDi
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: padnięta turbina?

Cytat:
Napisał olczus9012 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witajcie KoledzyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie chcę zakładac nowego tematu więc pisze tutajGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam bowiem małe pytanko...obstawiam że pada mi turbina...co o tym myślicie, oto objawy:
Przy wciskaniu gazu w okolicach 2200 obrotór pojawia się głośny metaliczny dźwięk który wraz z dodawaniem gazu jest coraz bardziej słyszalny. Dodatkowo autko bardzo osłabło...po wciśnieciu gazu, głównie na dwójce prawie nie jedzie, na wyższych biegach jest już ciut lepiej ale to nie to samo co było do tej pory.

Jak myślicie...turbinka mówi do widzenia?
Dodam że sprawa dotyczy Mondeo mk3 2001 r 2.0 tddi.
Sprawa rozwiązana...sprawdzone podciśnienie, wymieniony siłownik turbiny i autko śmiga jak trzebaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a metaliczny stukot spowodowany był jednak uszkodzeniem koła pasowego...tez wymienioneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. teraz błoga ciszaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
olczus9012 jest offline   Odpowiedź z Cytatem