View Single Post
Stary 04-04-2013, 09:50   #5
marcinbb
ford::average

Imię: Marcin
Model: MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Diesel
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Mondeo mkIV kombi - uwagi, opinie, sugestie co sprawdzić

Wychylę się troszkę przed szereg i wrzucę swoje 3 grosze do dyskusji, bo większość tematów oscyluje wokół ceny.
Wszystko dobrze porównujecie ceny do mobile.de i innych stron. Ale weźcie pod uwagę że handlarz jak jedzie po samochód to bierze TIR`a i pakuje 2 piętra samochodów - zakup w hurcie i wtedy spokojnie można zejść z ceny o konkretny pieniądz. Kolejny argument ceny na zachodnich stronach to też ceny nie do zapłaty a do negocjacji.
i zawsze można urwać 500-900e, podział kosztów transportu też dzielisz na X samochodów.
Wyceny EUROtaxu to można sobie w pięty wsadzić jak zawsze ceny zawyżone o około 4-10k PLN, przykład moja skradziona Madzia 6 z 2005r ( ubezpieczenie direct ) w 2011r. kupiłem samochód za 24900 PLN, a w 2013 z ubezpieczenia dostałem 23800 PLN właśnie wg. wyliczeń Eurotaxu, kiedy rynkowa wartość samochodu oscylowała w okolicach 20k PLN i nie wiem czy nawet za tyle bym sprzedał.
Teraz kupiłem Mondeo MK4 2.0 Diesel 115km 134000 przebiegu z 2008/2009 r , cenili 35k PLN z czego zeszli 2,5k PLN. I gdybym wkleił go tutaj to była by dokładnie taka sama dyskusja, przebieg ściemniany, cena nie taka, sprzedający kanciarz. Panowie i Panie mamy kryzys zastój w samochodach pieniądz dyktuje warunki cenią 40k PLN kładziesz na stole 36k PLN i wyjeżdżasz samochodem jeszcze z ucałowaniem ręki.
Niech każdy z nas wystawi swoje auto na otomoto/allegro wg. cen i wyposażenia Eurotacu i zobaczymy do kogo będzie choć 1 telefon w sprawie oferty.
marcinbb jest offline   Odpowiedź z Cytatem