View Single Post
Stary 05-04-2013, 10:35   #22
Bartez1982
ford::beginner

Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Mondeo mkIV kombi - uwagi, opinie, sugestie co sprawdzić

Panowie ja również już spory kawałek czasu poszukuję Mondeo MK4 i tak przeglądam wątki czytam wasze wypowiedzi i jakby nie patrzeć i jakiego Mondziaka na forum nie pokazać to zawsze jedno i to samo że za mało kosztuje. Obojętnie czy ktoś wrzuci cenę 32tyś i 39tyś to zawsze za mało. To ja się pytam ile musi kosztować żeby było ok?? Generalnie wszędzie jest węszona teoria że wałek na Vat dlatego taki tani, a przyczyn niskiej ceny może być wiele o czym już pisałem w innym wątku (np. duży przebieg skręcony) i wcale nie do końca sprawdza się opis z linku który co kilka postów wklejacie. Cena powinna być wysoka oczywiście w przypadku małego oryginalnego przebiegu, jednak jak poszukacie na mobile.de autka z przebiegiem 200tyś + to cena jest duuużo niższa a do tego dochodzi jeszcze masowy import większej ilości sztuk nie tylko po 1 jak robią to mali handlarze.
Poza tym duża cena wcale nie świadczy o tym że nie ma wałka na Vat, wałek może być a handlarz porostu chce więcej zarobić.
Ważne podczas zakupu aby zachować czujność przeanalizować dokładnie wszystkie dokumenty i sprawdzić porządnie stan techniczny i nie bać się dużych przebiegów bo liczy się stan techniczny.
Bartez1982 jest offline   Odpowiedź z Cytatem