Odp: Galaxy MK2 - silnik (2.3) zachłystuje się na LPG
Drobna aktualizacja: Należą się spore przeprosiny jako, że i jedno na L i drugie na L, okazuje się, że instalacja gazowa ogólnie jest Landi Renzo IGS1 trzeciej generacji. Samochód stał teraz dłuższy czas u mechanika, który próbował coś wywalczyć a ja za pośrednictwem forum próbuję burzy mózgów.
Więc silniczki krokowe są przejrzane, wyczyszczone, rozruszane i jednak nie wymagają wymiany. Najprawdopodobniej problem tkwi w wejściu do komputera od LPG i ustawieniu prawidłowych parametrów pracy. U mnie w okolicy (Puławy, lubelskie) nie ma nikogo z odpowiednimi narzędziami do grzebania w tym. Pewnie będę musiał przejść do szukajki, ale jakby ktoś znał w kogoś w tych rejonach (np. Lublin) z odpowiednim sprzętem albo zetknął się z tym przypadkiem to wszystko mile widziane w tym wątku. Na internecie można dzisiaj pewnie znaleźć wszystko, ale czy zabawa z komputerem jest do ogarnięcia czy lepiej jednak znaleźć kogoś i zapłacić a zaoszczędzić czas? Niektórzy tacy mówili "ja bym to wszystko wywalił i wstawił od nowa, u mnie tyle i tyle kosztuje", ale słyszałem też, że instalacja do najgorszych nie należy. Daję jej na razie kredyt zaufania. Kto by najlepiej wyszedł na wymianie wszystkiego? Pewnie gaziarze...
|