View Single Post
Stary 06-04-2013, 22:40   #1138
dmisieekk
ford::average

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 tdci 115hp
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Cytat:
Napisał dariusz060585 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam. Wtryski to 3,4 mam dobry przy pierwszym była wymieniona końcówka bo paliwa wogóle nie chciało przepchnąć wiec miałem inny wtrysk co robił zwarcie i wymieniłem koncówke i teraz podaje a drugi to niby troche lał WIEC GO WYMIENIŁEM NA TEN CO CHODZIŁ WCZESNIEJ I ZADNYCH ZMIAN NIE BYŁO NA NIM WCZESNIEJ,Kompreska jest ok sprawdzałem u mechanika zakopci troche na niebiesko jak rano odpalam bo troche krece nim zeby załapał ale wtedy wtrysk lał a teraz mam inny co wczesniej chodził wiec jutro rano sprawdze jak bedzie.A świece żarowe nowe.Opiłków z pompy nie wykryto sam sprawdzałem.Pojawił sie nowy błąd na kompie czujnik czy regulator nie jakoś inaczej na pompie ze uszkodzonyi niewiadomo z kąd sie pojawił nagle ten błąd;/ i idzie skasować wszystko wraz ze spalaniem stukowym na 3 cylindrze ale gdy zapłon wyłącze i włącze zpowrotem to zaraz sprężynka miga czyli według mnie jeśli tylko zapłonem przekręcam i po usunieciu wczesniej błędów znów wyskakuje to dla mnie jest jakiś czujnik winien albo wtrys bo go nie odpalem.Gdybym go odpalił to rozumiem moze ciśnienie na listwie czy pompie czy niewiem co ;/ Niewiem co mam mysleć :/ Pomocy
sprężynka miga od razu po przekręceniu kluczyka i chęci odpalenia samochodu?

Jeśli tak to jedź na IDS niech wpiszą od nowa wszystkie kody wtryskiwaczy do ECU i bedzie śmigać .
dmisieekk jest offline   Odpowiedź z Cytatem