Cytat:
|
Załóżmy jak DMC auta to 3000kg to mogę ciągnąć na B przyczepę z hamulcem i podwójną osią o DMC 1250kg dobrze to rozumiem?
|
Może zapoznaj się z wątkiem
http://forum.fordclubpolska.org/show...=135521&page=2 od postu
#17. I ma rację kolega jarekk23l - ale są jeszcze inne, liczne zależności i ograniczenia, w polskich warunkach wyjątkowo skomplikowane...
Przyczepa tzw ciężka, czyli o DMC powyżej 750 kg - owszem, musi mieć hamulec najazdowy lub inny sterowany z holownika - ale ilość osi jest... dowolna. Możesz holować przyczepę o której piszesz mając kat. B prawa jazdy.
Ale jest inny problem z tą przyczepą, bo myślę że masę własną będzie miała ok. 400 kg - więc jej ładowność wynosić będzie... 850 kg. Policja i ID czepiają się takich zestawów - każde cięższe auto załadowane na tę przyczepę to potencjalnie duuuuże kłopoty na drodze...
Co do ustalenia maksymalnej dopuszczalnej masy holowanej przyczepy przez samochód - obecnie przy rejestracji samochodu wymagane są fabryczne papiery określające wszystkie parametry auta - podlegające homologacji. Ja np przy zakupie Transita w Niemczech otrzymałem taki papier (oprócz briefu, gdzie też to jest określone) i bez tego bym nie mógł zarejestrować auta. Jeżeli więc nie masz takiego dokumentu, to musi być jego kopia w dokumentach auta w Wydziale Komunikacji twojego Urzędu. Masz prawo wglądu w te dokumenty i możesz skopiować kartę homologacyjną. Powinni ci wpisać - na jej podstawie - masę przyczepy. Ja dla
Transita 125T300 mam maks. masę przyczepy podaną
1.800 kg - powinieneś mieć chyba tak samo...
Oczywiście hak jaki masz zamontowany musi z nawiązką spełniać te wymagania - musi mieć tabliczkę znamionową z homologacją.