View Single Post
Stary 06-04-2013, 23:08   #1
malenstwo79
ford::amateur

Imię: Paweł
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0tddi
Rocznik: 2001
Domyślnie 2.0 TDDI kupno i problemy ,czyżby pompka zewnętrzna

Witam wszystkich .Mam takie szybkie pytanko jeśli gdzieś już było to przepraszam straszny laik jestem jeśli chodzi o mondki .Otóż jestem szcześliwym posiadaczem forda mondeo 2.0TDDI. Zawsze marzyłem o dużym rodzinnym aucie . Kupując samochód wszystko pięknie osłuchałem silniczek ładnie grał. Jako że mam jeden błotnik tylni do wyklepania odłączyłem akumulator . Po ponownym wpięciu aku i zalaniu 10 litrów ropy z pobliskiej stacji z baniaka , silnik ładnie chodził chwilę po czym zaczęło nim szarpać ,dusić ,falować obroty . Czy jest to związane tym iż nastepuje autoadaptacja ECU czy też kijowa ropa co jest bardzo wysoce prawdopodobne bo już kilka osób narzekało na tą stacje . Dziekuje za odpowiedzi ponieważ troszkę mnie to martwi a chciałbym go doprowadzić do stanu bardzo dobrego a czeka mnie bardzo dużo pracy Aha samochód przed kupnem dość długo stał jakieś 5miesięcy .
Zalałem lepsze paliwo i problem znikł , tylko samochód po jakimś czasie sam zgasł
Witam wyglada na uszkodzoną pompkę paliwa .Auto odpali pochodzi 10 min po czym zaczyna szarpać i kopcić i gaśnie .Potem nie odpala dopiero po dłuższym postoju .Wymieniony już akumulator, termostart bo nie uzyskiwał temperatury, poczyszczone wtyki,wymieniony filtr paliwa .Czy moja diagnoza jest słuszna ??Nie ma migającej sprężynki ani świecącej na kontrolkach zero błedu tylko pochodzi chwilę po czym się dusi i gaśnie a czasem zgaśnie bez zapowiedzi i obroty falują.

Ostatnio edytowane przez malenstwo79 ; 06-04-2013 o 23:19
malenstwo79 jest offline   Odpowiedź z Cytatem