View Single Post
Stary 07-04-2013, 14:13   #3149
benio
ford::professional

Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
Domyślnie Odp: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

Cytat:
Napisał Zizzy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Benio, co miałeś do roboty z tą puszką??
Sprawdziłem sprawność stopki anteny (tej na dachu) w taki sposób jak napisałem w [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Natomiast co do naprawy puszki (tej od strony kabiny) to nie mogłem się do niej dostać, ponieważ dochodzące do niej przewody są za krótkie, aby naciągnąć je dla lepszego dostępu i dałem sobie spokój, czekając na lepszą pogodę (konieczność demontażu tapicerki ze słupka A z prawej strony). Dla poprawy sygnału jedynie przeczyściłem dostępne styki stopki anteny, a w puszcze te miejsca dostępne od strony dachu. Po zamontowaniu stopki spowrotem na dach za jakiś czas satelity pojawiły się w nawigacji.
Jeżeli masz problem z NAVI bez względu na pogodę i po sprawdzeniu stopki zrób tak jak napisał Kawier [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ], [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ].

PS
U mne problem z satelitami w NAVI mógł być też spowodowany pogodą wówczas panującą, bo zachmurzenie wtedy było b.duże. Następnego dnia była już lepsza pogoda i satelity sie pojawiły - i na razie mam OK.
benio jest offline   Odpowiedź z Cytatem