View Single Post
Stary 07-04-2013, 22:32   #979
zaksiu1985
ford::advanced

Model: honda accord
Silnik: benzyna
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: TDCi wtryskiwacze - samodzielna naprawa i próba przelewowa

Cytat:
Napisał Boblo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zawsze myslałem, że korekcje wtryskiwaczy mówią o rozbieżnościach w dawkach paliwa wtryskiwanych przez rozpylacze do cylindrów. A tu się okazuje, że korekcje dotyczą przelewów! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak zgadza sie, bo niby skąd się ma brać?

To jest podstawa działania wtryskiwaczy CR, można się tego dowiedzieć z książek, ale jak sie będzie czytało wikipedie to sie myśli że chodzi o wtryskane paliwo do cylindrów.

Kookretniej mówią, korekcja mówi w jakim jest stanie wtryskiwacz, jak wiadomo rozpylacz jezeli nie zostanie uderzomy przez np.tłok, albo auto nie ma przejechane 500tyś (czyli starość nie radość) to nie moze wpływać na złe działanie wtrysku. (W mondeo pozostaje więć od tego zaworek, jak zaworek sie zużywa to rozpylacz dostaje mało paliwa, komputer to widzi i poprzez różne elektroniczne sztuczki o które Ciebie pytałem Boblo, stara sie niwelowac uszkodzenie zaworka).

A tak w ogóle, to myślałem Boblo, że sobie tak żartujesz troche, a tu się okazuje, że naprawdę nie wiesz takich rzeczy, nie wiesz do czego służy EPS 200, i jeszcze taki błąd z tą korekcją...

Ostatnio edytowane przez zaksiu1985 ; 07-04-2013 o 22:56
zaksiu1985 jest offline   Odpowiedź z Cytatem