Panowie może dlatego że jestem z branży i handlowałem oponami to mam takie podejście ale jak przeczytałem ten post to tulu bzdur na raz nie wyczytałem w jednym miejscu.
Przede wszystkim, opon nie dobiera się do auta ze względu na wygląd!
Po to producent zaleca oponę żeby kierowca i pasażer byli bezpieczni a wszystkie inne czynniki w aucie są dostosowane do takiej szerokości i takiego profilu jak zalecił. Natomiast jaka kolwiek zmiana średnicy, profilu, czy szerokości odbiega od pozostałych parametrów np zawieszenia a skutkiem tego jest szybsze zużycie zawieszenia silnika paliwa nie wspomnę już o bezpieczeństwie.
Podobnie z tekstami typu ząbkowanie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Popytajcie kierowców ciężarówek którzy na oponach przejeżdżają np 4 życia w GoodYearze. Czyli nowa, nacinana, nalana i znów nacinana. Każdy wam powie że podstawa to prawidłowy dobór indexu nośności czy prędkości, odpowiednie ciśnienie i geometria, nie mówiąc o kilku innych czynnikach. Wtedy opona nie ma prawa ząbkować, pękać itp.
Podobnie jest z wiekiem, kupując opony pamiętajcie że 3 letnia opona to już praktycznie śmietnik. Wiadomo że w tym kraju gro ludzi kupuje stare używki ale jak już płacicie za nowe to sprawdzajcie daty. Jak to zrobić sposób jest prosty ale odsylam do google bo teraz szkoda czasu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pamiętajcie że opony to wasze bezpieczeństwo i portfel a nie wygląd. Producent podaje jakie i tego się trzymajcie.
Pozostaje tylko kwestia które.
Do Wyboru grupa GoodYeara, czyli sam GY ale też Fulda Dunlop Sava i Dębica. GY i Dunlop to marki premium, i tych bym się trzymał. Na zimę chociażby rewelacyjne WinterSport 4D które są np tak ciche że nie jeden z was ma letnie głośniejsze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A prowadzą się rewelacja. Grupy michelina nie polecam chyba że ktoś lubi płacić za nazwę nie osiągi. Pozostaje jeszcze grupa Continentala tak sam Conti jak i niższe półki typu Uniroyal. Osobiście jestem też fanem bridgestona, ale tylko jeśli chodzi o lato, i tu mamy kompromis między osiągami wyglądem a ceną. W pozostałych przypadkach marki premium bo tu nie ma co oszczędzać. A jeśli ktoś musi to czy to będzie Dębica, Sava, Fulda, Viking czy nie daj boże jakiś amerykański wynalazek to już podobna półka. A totalnie odradzam marketówek czyli to co mamy na rynku z Pirelli czy jakieś kormorany Klebery i inne chwastki.
Może komuś się przyda może nie gdyby ktoś miał pytanie proszę śmiało na priv.
Panowie mówicie także o testach portalach itd, ba nawet mamy jak dobrze kojarzę od 1 października etykiety na opony dot. hałasu, aquaplaningu i oporów toczenia, tylko pamiętajcie że to wszystko jest robione w warunkach testowych, na nowiusieńkich gumach a po starciu 2mm bieżnika wszystko wygląda inaczej. Dlatego lepiej założyć to co sprawdzone na naszych rodzimych drogach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bo mówiąc wprost te testy są dla nas nie miarodajne. Podobnie etykiety. Różnica w spalaniu paliwa. Tylko malo kto mówi o tym że w samochodzie osobowym kierowcy jeżdżą tak różnie że klasa A a np F są nie do okiełznania i porównania między 60letnim staruszkiem a 20 latkiem na drodze. Ma to jedynie sens w samochodach ciężarowych gdzie jest pewna specyfika jazdy która powoduje ograniczanie spalania czy ścieranie opon i wtedy różnica jednaj klasy dopiero ma znaczenie
Tfuu się rozgadałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.