View Single Post
Stary 08-04-2013, 21:08   #1140
dariusz060585
ford::beginner

Imię: Dariusz
Model: Ford Mondeo TDCI
Silnik: 2.0
Rocznik: 2002
Post Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Witam dmisieekk. No tak po wpisaniu kodów na włączonym zapłonie tzn przy 3 wtrysku gaśnie sprężynka jak by ten błąd "spalanie stukowe na 3 cylindze" miało coś z tym wspólnego, ale po zakodowaniu gasnie i nie wyłanczając kluczyków tylko chcąc odpalić to zapomnij kreci i dupa ale po wyłączeniu zapłonu i włączeniu juz kontrolka miga ale i zaraz odpala bez zadnego krecenia .I było te kodowanie powtarzane 3 albo 4 razy i ciągle to samo i niewiem;/ czy sie rozkodowują czy co;/

Bump: Witam zaksiu1985. Wtryski były sprawdzane na ciepłym silniku na biegu jałowym.Ten 3 i 4 wtrysk jest dobry bo były sprawdzane u mechanika na maszynie i twierdzi ze są ok ale w sumie niewiadomo w jakim stanie dobrze.Musze dać tamte dwa z tą zmieniona koncówką i ten co kiedyś miałem moze jest lepszy niz ten co teraz miałem.Tamte 3 i 4 nie bede dawał bo powie mi to samo ze dobre hehe. dam te 2 pierwsze i sie okarze najwyrzej bede musiał kupić jakiś i wtedy sie okarze tylko martwi mnie ten błod "sterownik pompy uszkodzony"któregom idzie usunąć ale sie pojawia ciągle a nic nie było robione tylko wtryski wymieniane;/
dariusz060585 jest offline   Odpowiedź z Cytatem