View Single Post
Stary 10-04-2013, 22:42   #27
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Wyróznienie za pomoc

Co do pierwszej części wypowiedzi - znasz znaczenie takiego słowa jak sarkazm?

Cytat:
Napisał eclipse Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No cóż widać jeszcze do tego nie dojrzałeś żeby to zrozumieć bo pewnie naoglądałeś się za dużo filmów SF.
A bezinteresowna pomoc , życzliwość ,uprzejmość uśmiech jeszcze nikomu nie zaszkodził - może jednak spróbuj i ty liznąć coś z tego .
SF akurat wcale mnie nie kręci, poza tym nie widzę związku.

Młody - to zależy kogo zapytasz. Są tacy co powiedzą, że młody, ale są i tacy dla których jestem stary - nieoceniona teoria względności się kłania. Dla Ciebie akurat młodszy.

Co do uprzejmości, to nie jest raczej ton, który przemawiał przez Twoją wypowiedź.

A w kwestii windy - ja to jednak myślę, że to się wzięło skądinąd z tą windą. Kłaniają się stare czasy, kiedy to pan windowy czy jak go nazywano wybierał na które piętro winda pojedzie. Wtedy się prosiło o konkretne pięterko i dziękowało za podwiezienie i to miało sens. Teraz sensu nie ma i tylko deprecjonuje słowo dziękuję. Dzień dobry/cześć/do widzenia/dobranoc - wszystko mi do windy pasuje, ale dziękuję nie.

Czyny się liczą, nie słowa. Wolę na przykład szczery uśmiech niż wyuczone/wymuszone/odruchowe dziękuję. Poza tym szczery uśmiech jest raczej uniwersalny - zadziała tak samo w Polsce jak i Nowej Gwinei, a dziękuję niekoniecznie.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline