11-04-2013, 08:02
|
|
|
ford::advanced
Model: honda accord
Silnik: benzyna
Rocznik: 2003
|
Odp: Migająca kontrolka świec.
Cytat:
|
Witam, wiem, że temat już wałkowany na forum wielokrotnie, ale identycznych objawów, jak moje nie znalazłem.
Sprawa wygląda tak: przy szybszej jezdzie (od 140km/h wzwyż), zapala się słynna kontrolka od świec i mryga. Czasem dzieje się to też, gdy na niskich obrotach mocniej depne, lub przy gwałtownym wyprzedzaniu. Po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu silnika problem znika. 2 razy miałem tak, że po zgaszeniu problem nie znikał - rozkodował się wtrysk - 100 zł u mechanika i zakodowany z powrotem. Jednak problem powtarza się. Robiłem próbę przelewową - wtryski podają niemal idealnie równo (są po wymianie rozpylaczy przez poprzedniego właściciela). Pytanie: co to może być? Każdy mechanik mów co innego i najchętniej każdy brałby ten samochod do siebie do warsztatu i diagnozował, a wiadomo jak taka diagnoza może się skończyć - wymienieniem wielu niepotrzebnych rzeczy i zdarciu ze mnie pieniędzy.Jeden z mechaników podejrzewa pompę, ale to koszt ok. 2000 za regenerowaną (razem z robocizną), a może to jest to jakaś prostsza (i tańsza) do usunięcia usterka. Pomoże ktoś? Jakieś pomysły?
|
wtryski na100% i koniec
|
|
|