Witam
Mam takie radyjko - 6000 CD (foto w załączniku - fotka z sieci) z przyciskiem CDDJ po lewej i PHONE po prawej (wiecie o co chodzi, zresztą na fotce widać).
Znalazłem również opis wyprowadzeń (również w załączniku - pochodzi z poradnika demontaż radia forumowego
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).
Moje pytania:
1) Czy rozpiska wyprowadzeń jest dobra dla mojego modelu radia (pytam bo po przeczytaniu kilkudziesięciu wątków z forum - tak użyłem opcji szukaj - wiem, że jest kilka rodzajów radia 6xxxx) ??
2) Dotyczy złącza oznaczonego na schemacie jako A- co oznacza/co podłączamy do pinu opisanego : Ph+ ; Ph- ; SWC ; Ub ; reverse ....o co chodzi ze złączem opisanym jako AUX (L i R) ?
3) Dotyczy złącza oznaczonego na schemacie jako B- co oznacza/co podłączamy do pinu opisanego: RSE ; Aux2 i navi ?
4) jak działa w praktyce podłączenie sygnału audio do złącza navi ? sygnały z tego złącza mają jakiś priorytet w stosunku do aktualnego źródła ? (tz. czy słuchając FM jak pojawi się komunikat z navi to przerwie FM odtworzy komunikat i powróci do FM ?)
5) które złącze aux realizuje złącze aux ? Te piny w kostce A czy w B ? Gdzie podpiąć zewnętrzne złącze aux....
6) Czy piny aux we wtyczce A odpowiadają za sygnał wejściowy (do radia) audio z zestawu głośnomówiącego telefonu ?? (a więc powiązane z poprzednim) ? Innymi słowy gdzie podłączam sygnał wyjściowy z zestawu tel ?
Sorki jeżeli głupie pytania lub odpowiedzi są oczywiste...ale po przeczytaniu tylu postów już zwątpiłem w to co mi się "wydawało" że wiem o podłączaniu car audio.
Więc proszę o jakieś wskazówki.
A i proszę mnie nie odsyłać na wasza ulubioną stronę z opisem wtyczek...bylem tam już setki razy...i nadal mam te pytania (czyli nie znalazłem tam odpowiedzi).