View Single Post
Stary 14-04-2013, 00:18   #114
M.A.G.
FCP member

Imię: Marek
Model: S-Max / Octavia / Journey
Silnik: 2.0EB PS / 1.5TSI DSG / 3.6V6
Rocznik: 2010 / 2021 / 2015
Domyślnie Odp: Uklad zapłonowy - próba diagnozy poszarpywania

Witam.

Odświeżę temacik troszeczkę...

Już się cieszyłem, że od pół roku nie mam problemów z Galaktyką, a tu żoncia dzwoni wystraszona, że jej autko szarpie i coś stuka w czasie jazdy (bidulka do pracy musiała dzisiaj jechać), powiedziałem jej żeby się nie bała tylko postarała się "dokulać" do domu, ewentualnie wepchała do rowu i podpaliła - za samozapłon z AC by było Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - udało jej się wrócić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przejechałem się trochę i na 99% obstawiam cewkę, na zimnym silniku i bez obciążenia (na postoju) chodzi ok, jak deptałem w gaz to było czuć delikatne szarpnięcie, ale już w czasie jazdy wyraźnie szarpie podczas przyśpieszania i nie ma mocy, silnik też nie pracuje prawidłowo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W poniedziałek jadę na kompa i umawiam się z mechanikami, ale mam kilka pytań, na które nie znalazłem tu odpowiedzi:

1. wszyscy piszą o wymianie jednej cewki - czy nie lepiej wymienić od razu dwie, dodatkowo nie wiem czy wziąć Fordowskie, Boscha czy Beru Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
http://www.ford-esklep.pl/pl/p/Cewka...3-Z-BOSCH/3848

2. tak samo kable WN brać Boscha, Beru czy od Motorcrafta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
http://www.ford-esklep.pl/pl/p/Przew...U-Germany/3470

3. świece wymieniane 8kkm temu (Motorcraft AGPS 22P1) więc ich bym raczej nie ruszał.

4. czy jazda z takimi objawami nie zaszkodzi dodatkowo silnikowi jeszcze bardziej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zanim oddam autko to bym musiał jeszcze z 15km nakręcić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i poświęcony czas na przeczytanie tych "wypocin" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez M.A.G. ; 14-04-2013 o 00:44
M.A.G. jest offline   Odpowiedź z Cytatem