View Single Post
Stary 14-04-2013, 21:20   #8
Majsterkowicz
ford::beginner

Imię: Tomasz
Model: Tourneo Courier
Silnik: 1.0 EB
Rocznik: 2014/2015
Domyślnie Odp: kostka radia - znaczenie opisu wyprowadzeń

No i się wyjaśniło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Sporo jest tematów i sporo już napisane było na forum o radyjkach FORDA i wejściu AUX.....i po przeczytaniu większości w 2-ch podejściach miałem trochę mętlik. Ucieszyłem się z informacji, że można podpiąć AUX-a, ale wychodzi że się nie da. Szkoda..ale jakoś przeżyję.

Dziękuję za informację.
Szczerze powiedziawszy to ten aux i mnie miał być bonusem przy okazji innej modyfikacji (na którą zawsze za mało czasu, ale jak skończę to się pochwalę).

Szczerze mówiąc czytając o radyjkach, też się zastanawiałem nad SONY (bo mówimy o tym z czarnym frontem ?). Skoro lepiej gra itd...to też się zastanowię nad tym.
A czy kolego "wrzoch" zmieniałeś może fabryczne głośniki na inne ? Podziel się wrażeniami nieco szerzej jeśli możesz.
A no i jeszcze jedna sprawa, czy możesz mi powiedzieć czy nie było problemów z instalacją (mam na myśli czy musiałeś programować radyjko przez kompa ...i nie chodzi mi o odblokowywanie z powodu braku kodu) ? Pytam ponieważ mój c-maxik ma dodatkową nagrzewnicę i z tego co rozkminiłem w instrukcji obsługi to wynika, że korzysta to z zegara w radyjku (można programować o której ma się włączyć). Czy z tym nie ma problemu - jeżeli oczywiście wiesz (tz. masz taką nagrzewnicę).

A wracając do AUX - to korzystając z pięknej pogody i chwili czasu dobrałem się do schowka ....i znalazłem taką wtyczkę jak w załączniku.
Do złudzenia przypomina tę z postu kolego o AUX-ie za 10 zł - http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=129151

No nic, bazując na tym co piszecie - widocznie instalacja była przygotowana pod aux-a, ale pierwszy właściciel wybrał nie taki model radia...i tak zostało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A jeszcze jedna sprawka - po odłączeniu aku na 2 dni (zabrałem do ładowania) radyjko nie wołało kodu - czy to znaczy, że mam odblokowane....czy po prostu zaprogramowane na mój VIN ?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 14042013195.jpg (87.7 KB, 93 wyświetleń)
Majsterkowicz jest offline   Odpowiedź z Cytatem