No niestety żadnych zmian na lepsze nie zauważyłem . Nie byłem na forum od świąt bo nie miałem bardzo czasu a tu widzę że dyskusja się troche rozkreciła niewiem tylko czemu nie przychodziło mi info na pocztę. Kolego Boblo gdzie mniejwiecej miałbym wysłać przywieść te wtryski do sprawdzenia? i na jakim sprzęcie było by to sprawadzane? Bo tak jak pisałem na prostej maszynie to wtryski pewnie wyjda ze dobre bo juz tak miałem sprawdzany jeden ze cisnienia otwarcia miał mieć dobre ładnie rozpylał a dalej nie było jak trzeba o czym pisałem na poczatku swojej długiej historii.
Bump:
Cytat:
Mówisz o podmianie 5 wtrysku, metoda dobra ale w starych dieslach, no chyba że masz komputer, ale tu znowu się pojawia problem kumatego mechanika.
Ja proponuje metode 3 wtrysków. Czyli wyjmowanie wtyczki pokolei z kazdego wtrysku i sprawdzanie na ucho po wyjęciu wtyczki z którego wtrysku auto reaguje inaczej niz z pozostałych.
Problem w tym ze prawdopodobnie wyskoczy bład w sterowniku i znowu sie nie obejdzie bez mechanika.
|
A czy jak odepne wtyczke na pracujacym silniku to nie wyskoczy mi błąd który zatrzyma silnik i bez kapa się nie obedzię żeby ponownie odpalić czy po zgaszeniu i podpieciu wtyczki wszystko wruci do normy tak jak by nie było nic odpinane?? tak jak to ma miejsce kiedy wyskakuje sprężynka np podczas wyprzedzania i wystarczy zagasić aby skutki ustapiły i jedzie się dalej do następnego razu?