Nie dający się zaprogramować pilot zamka centralnego
Witam,
Spotkał się ktoś z problemem z niemożliwością zaprogramowania zamka centralnego w mondziaku?
Po krótce opiszę objawy:
Zaczął padać mi pilot (raz otwierał, raz zaskakiwał za 10-20 razem), wymieniłem baterie, działało przez 3 dni ok, jak zaczął znów świrować postanowiłem go rozebrać i przetrzeć styki. Niestety po tej operacji przestał działać, próbowałem zaprogramować i nie dało się tego zrobić. Na szczęście miałem 2 kluczyk z pilotem i on działa poprawnie. Pomyślałem, że mój stary pilot nie przetrwał mojego czyszczenia, kupiłem identyczny używany na allegro, przełożyłam transponder do immo+grot i... Zakupiony z alledrogo również nie mogę zaprogramować.
Sprawdziłem baterie, daje 3.2V więc jest ok, sprawdziłem oznaczenie na pilocie - zarówno na obudowie pod grotem jak i wewnątrz po otwarciu (taki plastik przytrzymujący płytkę) są identyczne.
Nic nie pomaga, próbowałem programować kilka razy i nic... z zamkniętymi drzwiami, z otwartymi, etc...
Programuję standardowo, 4 lub 5 razy zapłon, słyszę charakterystyczny długi pik z inmo, wciskam guzik na pilocie i totalny brak efektu.....
Spotkał się ktoś z takim problemem, dodam że mam dołożony alarm SEO Perfect współpracujący z oryginalnym pilotem, ale myślę że to nie stanowi problemu...
Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
Ostatnio edytowane przez Yabollek ; 16-04-2013 o 09:17
|