Witam
Mam taki problem i nie wiem od czego zacząć szukać przyczyny
Na początek mam Mondeo 1,8TDCI ENDURE DE 1999 rok
Wczoraj rano jechałem autkiem kogoś odwieść w jedną stronę wszystko ok ale jak już wracałem to zaczął głupieć obroty zaczęły falować gdy stawałem na światłach obroty nie spadały mimo puszczonego gazu tak było kilka razy a czasami na delikatne naciśnięcie gazu reagował gwałtownym wzrostem obrotów
Dojechałem do domu wrzuciłem na luz i znowu zaczął szaleć z obrotami zgasiłem auto i wróciłem po paru godzinach - odpalił ale pofalował obrotami spadł do bardzo niskich i zgasł za drugim razem pochodził jeszcze krócej. Teraz już nie odpala chyba że dopompuję paliwa gruszką ( zmieniony układ -wstawiony filtr przelewowy z golfa 2 i gruszka + zawór zwrotny ) wtedy jak już jest twarda to ciężko ale odpali tylko na bardzo krótko jakby wypalił to co było napompowane.
Wcześniej trochę dymił na czarno przy przyspieszaniu oleju za bardzo nie brał a palił też chyba ok średnio mi wychodziło 6,5l na 100 km cykl mieszany
Kilka miesięcy temu była pompa regenerowana (LUCAS) bo ciekła boję się że znowu od razu krzykną że pompa padła
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
CO robić od czego zacząć????