Z tego co piszesz to problem leży gdzieś w układzie paliwowym. Konkretniej w jego zapowietrzeniu. Masz układ zmodyfikowany - filtr puszkowy, zawór zwrotny i gruszka. To się chwali
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Możliwe, ze któraś z opasek zaciskowych popuściła/nie była odpowiednio dociągnięta. Układ się zapowietrzał (obroty szalały), aż się zapowietrzył tak, że auto nie odpala.
Może też być tak, że filtr się zapchał. Choć jest to mniej prawdopodobne.
Ogólnie radziłbym odpowietrzyć układ paliwowy i go uszczelnić - po dokręcać wszystkie opaski zaciskowe bądź je wymienić jeśli są kiepskie. Do tego często bywa tak, że to podgrzewacz paliwa przepuszcza powietrze. Jeśli jeszcze go masz to sprawdź czy to nie on.
Profilaktycznie możesz też filtr paliwa wymienić o ile nie był ostatnio wymieniany. A jak będziesz wymieniał to możesz się skusić na taki uniwersalny do np. malucha (aut gaźnikowych). Zdjęcie w załączniku. Ja osobiście na takowym jeżdżę i jestem zadowolony, a do tego mogę podpatrzeć co do silnika z paliwem płynie i czy już czas na wymianę filtra
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS. A z opisu usterki wynika, że masz silnik 1,8 TD
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.